Lyxiga snittar med hempillade räkor

Lyxiga snittar med hempillade räkor

Det här behöver du:

4 skivor rostbröd
2 msk smör
1 burk smetana eller crème fraîche
2 msk majonnäs
½ st rödlök
1 paket fryst dill,
½ burk stenbitsrom
300 g+300g Räkor med skal, hälften till garnering
3 nypa havssalt
1 msk limesaft
1 tsk chilisås
2 krm vitpeppar
3 ägg
1 kruka dill (till garnering)
1 Citron (till garnering)

Gör så här:

  1. Koka äggen i 10-11 minuter så att de blir hårdkokta, låt dem svalna.
  2. Skala räkorna och hacka hälften grovt.
  3. Blanda smetanan med majonäsen.
  4. Tillsätt superfinhackad rödlök, dill, havssalt, vitpeppar,chilisås & limesaft. Rör om väl.
  5. Vänd ner romen & hälften av de skalade grovhackade räkorna.
  6. Låt det gärna vila i kylskåpet om den blivit väldigt rinnig.
  7. När det är dags att servera, stek rostbrödet gyllene på båda sidor i smöret så att det blir krispigt
  8. Skär bort kanterna och skär sedan brödet i trianglar till snittar.
  9. Skiva äggen
  10. Klicka lite av blandningen på varje snitt lägg en ägg skiva och en till liten klick av räkblandningen och toppa med räkor och dill och en lite bit citron.