Hemgjord ravioli med kantareller, dragonsmör och rostade pekannötter
Jag rekommenderar att man använder pastamaskin eller så kan man köpa färdiga ost ravioli/tortellini och bara köra dragonsmör och extra vitlöksfräst topping.
En sida om hus och hem, planer, katter recept och hur vi drömde om en egen sommarstuga.
Jag rekommenderar att man använder pastamaskin eller så kan man köpa färdiga ost ravioli/tortellini och bara köra dragonsmör och extra vitlöksfräst topping.
Vad gör en köttfärslimpa amerikansk? Den söta glazen!
400 g Bavette eller annan pasta
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 tsk fryst chili, finns att köpa färdighackad
1 burk urkärnade Mixoliver (à 300 g)
1 burk Mutti krossade tomater (à 400 g)
2 msk olivolja
6 sardellfiléer i olja
2 msk kapris
2 msk hackad persilja
Friterad kyckling i en söt marmeladig klibbig kycklingsås inspirerad av KFCs dippsås.
Det här behöver du Gör så här Koka ris enligt förpackning till servering.Skär köttet i strimlor. Salta och peppra köttet. Skär broccolin i buketter. Skär champinjonerna i kvartar. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek champinjonerna tills de slutar släppa vatten och börjar få …
Det här behöver du
Förslag på topping
Gör så här
Lägg ett bakplåtspapper i en form med avtagbara kanter ca 24 cm Ø och kläm fast det i formen. Klipp bort det som sticker ut.
Smält smöret i en kastrull. Mixa brödet i mixer. Häll det smälta smöret och mixa till en smulig deg, tryck ut ”degen” i formen och ställ kallt.
Det här behöver du Gör så här Koka upp saltat vatten till pastan. Tärna oxfilén och dela champinjonerna i mindre bitar. Skala och finhacka rödlöken. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om på hög värme så att köttet får fin färg …
25 mars, även känd som våffeldagen i Sverige! Om du hittat hit är det helt säkert just 25 mars.
Det här behöver du
Gör så här
Putsa kycklingen och dela filéerna i bitar. Salta och peppra. Bryn kycklingbitarna runt om i smör i stekpanna tills de får fin färg. Lägg över bitarna i en gryta.
Häll över vatten, fond, grädde och soja. Låt grytan koka i ca 20 min. Ansa kantarellerna och dela ev i mindre bitar.
Stek kantarellerna i smör i stekpanna. Ta upp kantarellerna. Stek baconet knaprigt i stekpannan.
Kärna ur och tärna äpplet. Lägg ner kantareller, bacon och äpple i grytan och koka vidare i ca 10 min. Smaka av med lite salt och peppar. Tillsätt örter.
Garnering: Stek kantarellerna i smör, salta och peppra. Strö dem och klippt persilja över grytan. Servera med rostade rotfrukter.
Det behöver inte vara Oxfilé till bjudmaten. Det här är en rätt som passar utmärkt som helgmat men även till fest.
Så tacksam att jag kan jobba hemifrån när något behöver fixas. Mika fick ta ut tid han inte hade då hans arbete normalt kräver att han är på plats. Men en timmer Teamsmöte kunde han köra. Nu har vi lite anpassning att göra då det …
Det här behöver du:
Sallad:
4 dl kokt ris (2 dl okokt)
2 burkar tonfisk, i vatten
8 st ägg, hårdkokta
1 påse machésallad /crunchita sallad
2 st salladslökar
1 ask baby plommontomater
1 st röd paprika
1 st gul paprika
1,5 dl majskorn
Dressing:
1 ½ dl crème fraiche
1 msk majonnäs
1 msk chilisås
Sriracha efter smak
salt
peppar
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Låt riset svalna.
Låt tonfisken rinna av i en sil och dela den i bitar. Skala och skär äggen i klyftor. Skölj grönsakerna och dela salladen, skär paprika och lök i pyttesmå bitar.
Blanda ris, tonfisk, sallad, lök, tomater och majs. Lägg upp på ett fat och toppa med äggklyftor.
Dressing: Blanda gräddfil, majonnäs och chilisås i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera dressingen till salladen.