Blogg

Julgransmarodör

Julgransmarodör

Lilla granen i stan är perfekt morgonbelysning har ställt in den på timer så att den tänds när vi ska upp och släcks när vi går till jobbet. Så skönt att slippa tända lampor på morgonen och man får vakna lååångsamt. Så tanken är att 

🎄❄️ God Jul & Gott Nytt År  ❄️ 🎄

🎄❄️ God Jul & Gott Nytt År  ❄️ 🎄

Snart är 2022 till ända då är det slut på myset. Lister ska slipas och målas och så ska nya tapeter upp. Sen kommer en till liten luddskalle och flyttar in till oss. Det blir med andra ord en blandning av slit och nöje.

Löjromskrustader med äggulekräm

Löjromskrustader med äggulekräm

Det här behöver du:

1 pkt Rahms minikrustader 24 st
9 st ägg (gulorna)
1 ½ dl smetana (Den är vispbar och ska inte bytas ut)
1-2 dl crème fraiche
80 gram löjrom fryst amerikansk går bra
2 msk gräslök (spar lite till dekoration)
2 st spritspåsar

Gör så här:

  1. Tina löjromen
  2. Börja med att koka äggen i 15 minuter så att gulan blir hård.
  3. Kyl äggen i kallt vatten.
  4. Skala äggen.
  5. Ta ut gulorna ur äggen och lägg i en skål.
  6. Då ägg har olika storlek på gulorna börja med att ha i en dl crème fraiche och mixa med stavmixer. Blandningen ska svara lös nog att sprits men den får inte bli rinnig.
  7. Fyll en spritspåse med äggmixen.
  8. Hacka gräslöken
  9. Vispa smetanan hårt för riktigt fast konsistens.
  10. Vispa snabbt i merparten av gräslöken.
  11. rör försiktigt in löjromen så att kornen inte går sönder.
  12. Fyll en spritspåse med Löjromsmixen
  13. Vänta tills det är dags att servera så att krustaderna inte blir mjuka, spritsa sedan först äggsmeten så att krustaden blir halvfull och toppa med löjromsmixen. Av samma anledning spritsa bara så många som du tror går åt. (spritspåsarna är toppen att ha i kylen och bara att ta fram och spritsa några fler när det tar slut).
  14. Sprinkla över lite gräslök (För extra lyx köp extra löjrom och dekorera med på toppen)
Skaldjurspasta med citron & dill

Skaldjurspasta med citron & dill

Här kan man väja kräftstjärtar, klassiska räkor eller vannameiräkor jag har lagat receptet på samtliga.

Enkel Nobissås med crème fraiche

Enkel Nobissås med crème fraiche

Inspirtationen till denna fick vi på Långbrovärdshus. Jag har ingen aning om hur de gör sin Nobis men min smakar precis som jag vill att den ska.

Recept

Recept

Från början var detta en sida för husletande. Men har blivit en samlingssida med recept och idéer.

När Mika och jag träffades kunde ingen av oss laga mat. Matlagning var ett nödvändigt ont. Värst av allt var att hitta på vad vi skulle äta. Men med tiden har jag plockat idéer som jag skapat recept av som funkar för mig.

Jag undviker rå lök framför allt gul, jag använder inte heller grön paprika då jag får gallgångskramp av dem. Ärtor, pepparrot och dijonsenap förekommer inte heller men det är för att jag tycker det är äckligt.

Mikas brödblomma

Mikas brödblomma

Ibland snöar man in på något, hos oss har det blivit det här brödet.

Heta sushimuffins med lax och avokado

Heta sushimuffins med lax och avokado

Sushi och sahimi är ju galet gott. Så här kommer en variant som delvis ska gå i ugnen.

Dino

Dino

kattifnattarna har alltid varit bra på att starta hårfabriker under t.ex. sängar. Ni vet de där som spottar ut hårtussar så fort man dammsugit klart och vänt ryggen till. Eftersom Mika är den som släpar runt på snabeldraken för det mesta ville han testa en Dreamme som tar hand om tussarna och kommer åt under de flesta möbler. Vi ska nog ha en soffa med högre ben när det blir dags att byta ut den som följde med huset. Kattifnattarna har tagit emot Dino som den ”han” kallas hos oss väldigt bra. Porsche kommer väl sakna att bli dammsugen förstås.

Nu kan vi också dammsuga när vi inte är på plats samt se vart eventuella punktinsatser behöver göras. Dino startas antingen med hjälpa av Google och röstkommando och via mobilen. I mobilen visar han även hur duktig han varit.

Korvstroganoff med paprikasmak

Korvstroganoff med paprikasmak

Har inte varit ett riktigt fan av korvstroganoff men lite stök med mina tänder har gjort ”barnmat” till något som jag behövtlaga under några veckor. Här med en vuxnare smak.