Club sandwich med mild currykräm
En mättande macka som passar jämt.
En sida om hus och hem, planer, katter recept och hur vi drömde om en egen sommarstuga.
Jag hänger på kottetrenden fast jag kör det på ett vanligt recept av kärleksmums som jag sedan knådar ihop.
När man har en ca 100 meter lång uppfart och det kommer massor med snö är man glad att man har en fantastisk granne som helt sonika kör in och röjer bort den. Och när det blir isgata kör han grus.
Detta är något fina Kjelle börjat med på eget bevåg och kände att vi ville visa hur mycket vi uppskattar det han gör. Så jag började sätta ihop korgar med olika teman.
Det är för övrigt kul att tänka ut vad som passar tillsammans i korgarna. Vi har valt favoritsprit och sen har jag fyllt på med passande tilltugg.
Jo vi hade kollat att Bästa Kjelle varken var alkoholist eller nykterist med grannarna innan vi satte ihop första korgen.
2024 års tackkorg
Jag rekommenderar att man använder pastamaskin eller så kan man köpa färdiga ost ravioli/tortellini och bara köra dragonsmör och extra vitlöksfräst topping.
Vi ger huset tid och kärlek. Se efterbild i inlägget. För med tiden har det här börjat kännas mer som vårt huvudsakliga hem.
Köttfärslimpa
Glaze
Köttfärslimpa
Blanda ägg och mjölk i en medelstor skål; rör ner brödsmulor, lök, persilja, salt, salvia och peppar.
Tillsätt köttfärs. Använd rena händer och blanda lätt tills det blandas. Klappa lätt blandningen i en 20x10x5-cm brödform.
Grädda i en 175 graders ugn i 1 till 1-1timme 40 minuter eller tills innertemperaturen är 70 grader C. Skeda av fett.
Kökstips: Om köttblandningen är på den magra sidan, täck köttfärslimpan med folie under de första 35 minuterna av gräddningen så att den inte torkar ut.
Istället för att använda enbart nötkött, testa en av dessa kombinationer (300 gram av varje): nötfärs + italiensk korv; malet kalkonbröst + malet fläsk; och köttfärschuck + kalvfärs.
Glaze
I en skål kombinera ketchup, socker och senap; bred över köttfärslimpan.
Grädda i 10 minuter till. Låt stå i 10 minuter innan du skär i åtta skivor.
Puttanesca är en medelhavsinspirerad rätt som jag upptäckte då Mathem skickade sardeller istället för créme på soltorkade tomater. Nu är det en favorit!
Friterad kyckling i en söt marmeladig klibbig kycklingsås inspirerad av KFCs dippsås.
Vill du förbereda så vänta med att breda ut översta lagret till strax innan servering, men den ska helst serveras direkt när den är klar annars blir den lite blöt och rinnig. Vi brukar få över och den håller till dagen efter men den är finast och fluffigast nylagad.
Det här behöver du Gör så här Koka ris enligt förpackning till servering.Skär köttet i strimlor. Salta och peppra köttet. Skär broccolin i buketter. Skär champinjonerna i kvartar. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek champinjonerna tills de slutar släppa vatten och börjar få …
Det här behöver du Förslag på topping Gör så här Lägg ett bakplåtspapper i en form med avtagbara kanter ca 24 cm Ø och kläm fast det i formen. Klipp bort det som sticker ut. Smält smöret i en kastrull. Mixa brödet i mixer. Häll …
Det här behöver du
Gör så här
Koka upp saltat vatten till pastan.
Tärna oxfilén och dela champinjonerna i mindre bitar. Skala och finhacka rödlöken.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om på hög värme så att köttet får fin färg men fortfarande är rosa i mitten.
Salta och peppra.
Lyft ur köttet och lägg på en tallrik.
Smält smör i samma stekpanna. Tillsätt svamp och lök och stek i ca 5 min. Rör om då och då. Svampen kan få en krispig yta.
Pressa i vitlök och låt den staka med någon några minuter
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Välj pasta som ska koka minst 9 minuter
Tillsätt rödvinsvinäger, fond och grädde till svampen och låt såsen sjuda 7 min på medelvärme. Smaka av såsen med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Tillsätt 1 dl av pastavattnet till svampsåsen när det återstår 1 min av pastans koktid. Rör om och tillsätt den stekta oxfilén.
ila av pastavattnet och tillsätt pastan till såsen tills de går ihop. Smaka av med salt och peppar och tillsätt finhackad persilja.