Lövbiffsgryta

Lövbiffsgryta

Det här behöver du

  • 500 gr Lövbiff
  • 250 gr Broccoli
  • 500 gr Champinjoner
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • Salt och svartpeppar
  • 2 msk Smör
  • 2 msk Tomatpuré
  • 3 msk Oxbuljong
  • 2 msk kinesisk soja
  • 5 dl Grädde
  • 2 tsk Gravelijsenap
  • 1 ½ tsk Srirasha

Gör så här

Koka ris enligt förpackning till servering.
Skär köttet i strimlor. Salta och peppra köttet. Skär broccolin i buketter. Skär champinjonerna i kvartar. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek champinjonerna tills de slutar släppa vatten och börjar få färg. Lägg i broccoli och och pressad vitlök och rör om i ca 3-4 min. Lägg över i en gryta. Färs grönsakerna en snabbis med tomatpurén, blanda sedan i vispgrädde, buljong, soja och senap. Låt det sjuda medan du steker köttet i omgångar i smör i pannan. Vänd ner i grytan. Smaka av med salt och peppar. Servera direkt med ris och grönsallad.