Kycklinggryta med kantareller och bacon

Kycklinggryta med kantareller och bacon

Det här behöver du

  • 700 gr kycklingbröst- eller innerfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1½ msk kinesisk soja
  • 200 g kantareller
  • 140 g tärnat bacon
  • 1 äpple
  • 2 msk finhackad färsk persilja eller oregano
  • smör till stekning
    Garnering
  • 200 g kantareller
  • färska örter
    Servering
  • ugnsrostad roselleri, sötpotatis och andra rotfrukter

Gör så här

Putsa kycklingen och dela filéerna i bitar. Salta och peppra. Bryn kycklingbitarna runt om i smör i stekpanna tills de får fin färg. Lägg över bitarna i en gryta. 

Häll över vatten, fond, grädde och soja. Låt grytan koka i ca 20 min. Ansa kantarellerna och dela ev i mindre bitar. 

Stek kantarellerna i smör i stekpanna. Ta upp kantarellerna. Stek baconet knaprigt i stekpannan. 

Kärna ur och tärna äpplet. Lägg ner kantareller, bacon och äpple i grytan och koka vidare i ca 10 min. Smaka av med lite salt och peppar. Tillsätt örter. 

Garnering: Stek kantarellerna i smör, salta och peppra. Strö dem och klippt persilja över grytan. Servera med rostade rotfrukter.