Västerbottens- eller prästostkyckling med rökt skinka

Västerbottens- eller prästostkyckling med rökt skinka

Det här behöver du:
1 Påse (150 gram) Västerbottensost eller prästost
1 paket rökt skinka i skivor
4-6 vitlöksklyftor
4-5 dl Crème fraiche
2 kyckling filéer
Salt
Peppar

Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfastform och salta och peppra lite.  Finhacka skinkskivorna så smått det går, rör ihop det med Crème fraichen och osten samt massor med pressad vitlök (spara lite ost att ha på toppen). Häll smeten över kycklingen (smula över den sista osten). Peta in formen i ugnen i ca 40-45 minuter tills anrättningen fått gyllenbrunfärg och kycklingen är klar. Servera med ris och grönsaker.

Ohhh det blir med all säkerhet sås över, den passar utmärkt som pastasås dagen efter. Det är inte fel att få till två rätter av en.