Curry vindalookyckling i kokosgrädde med nudlar

Curry vindalookyckling i kokosgrädde med nudlar

4 port äggnudlar räkna 1,5 nystan per person
2-3 röda spetspaprikor
1 påse gulbetor (om det går att få tag på ICA)
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
800 g kycklingytterfilébitar
2 msk matolja
1 msk curry vindaloo
1 msk strösocker
500 ml kokosmgrädde
(Garant 22% á 250ml är den jag helst väljer)
2-3 msk kycklingfond
4 dl vatten
salt och peppar
3 lime
2 krukor koriander

Det går att hoppa över de gulbetor jag ibland har i tunt skivade på mandolin eller någon annan grönsak som jag inte vill ska förfaras som lite mandolinskivade morötter eller broccoli i fina buketter.

Koka upp vatten till nudlarna medan du börjar laga grytan

Dela, kärna ur och skär paprikan i tunna skivor. Skala och pressa vitlöken, dela purjolöken längs med i kvartar och skiva sedan tunt.

Skär kycklingfilén i skivor.

Bryn kycklingen i oljan i en gryta, plocka upp den och lägg på en tallrik. Lägg i paprika, vitlök och purjolök i grytan, fräs i ca 2 minuter tillsammans med curry och socker.

Tillsätt kokosgrädde, vatten och fond och lägg i kycklingen. Koka sakta ca 10 minuter.

Smaksätt med koriander salt, peppar och pressad limejuice.

Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

Servera med nudlar, en limeklyfta och massvis koriander