Friterad Kärnmjölkskyckling á la New Orleans

Friterad Kärnmjölkskyckling á la New Orleans

Kan höra grannen kalla mig ”bebe” med riktig Cajundialekt när jag serverar detta 🙂

För marinering i minimum 6 timmar:

  • 2 kg kyckling lår med ben
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1  tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 5 dl kärnmjölk

Till kryddmjöl innan fritering:

  • 5 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk cayennepeppar
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 1½ tsk vitpeppar
  • ½ tsk lökpulver
  • 1 liter rapsolja (eller jordnötsolja)
  1. Blanda alla kryddor ( svartpeppar, salt, paprika, rosmarin, timjan, oregano, salvia, vitpeppar och cayenne) i en plaspåse stor nog för både kyckling och kärnmjölk.
  2. Lägg i kycklingbita (utan skinn) roch skaka om tills kyclingen är helt täckt.
  3. Häll kärnmjölken i påsen.
  4. Kyl i 6 timmar.
  5. Blanda mjöl och kryddor  (salt, paprika, cayenne, vitlökspulver, vitpeppar och lökpulver) i en stor påse.
  6. Ta ut kyckling från kärnmjölksblandningen och doppa varje bit i kryddat mjöl.
  7. Skaka av eventuellt överskott och lägg på en tallrik.
  8. Värm  oljan i en stor gryta till 175 grader C.
  9. Tillsätt all kyckling i grytan och tillaga i 10 minuter. Vänd kycklingbitarna och låte dem friteras i ytterligare 10-15 minuter.
  10. Ta bort kyckling från oljan och lägg den på ett droppgaller för att svalna och droppa av eller lägg dem på ordentligt med hushållspapper.
  11. Låt dem vila i 10 minuter eller mer innan servering. (de blir supervarma)
  12. Servera med, smörstekt grön sparris, majsbröd, Cias coleslaw och stekt maj
louisianakyckling-wiens.se_-1024×457.jpg