Majsbröd – Cornbread

Majsbröd – Cornbread

Här är ett recept med filmjölk istället för kärnmjölk. Serveras med Louisianakyckling och Cias Coleslaw.

  • 125 g smör + lite till formen
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl fil
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ dl majsmjöl
  • 1 tsk salt
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en ugnssäker form (ca 20 x 25 cm, för 6 port).
  3. Smält smöret och blanda i sockret.
  4. Vispa ihop äggen med smörblandningen.
  5. Blanda filmjölken med bakpulvret.
  6. Vispa ner detta i ägg- och smörblandningen.
  7. Rör till sist ner vetemjöl, majsmjöl och salt.
  8. Rör till en jämn smet.
  9. Bre ut i den smorda formen och tillaga i ugnen 30-40 minuter.
  10. Skär brödet i rutor strax före servering.