Better Homes & Garden köttfärslimpa

Better Homes & Garden köttfärslimpa

Det här behöver du

Köttfärslimpa

  • 2 ägg, vispade
  • knappt 2 dl mjölk
  • knappt 2 dl torra brödsmulor eller 5 dl mjuka brödsmulor
  • 0,5 finhackad lök
  • 2 msk klippt färsk persilja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk torkad salvia, basilika eller oregano, krossad
  • 1 krm svartpeppar
  • 600 gram nötfärs, blandfärs eller lammfärs

Glaze

  • 0,5 dl ketchup
  • 2 msk muscovadosocker
  • 1 tsk torr senap

Gör så här

Köttfärslimpa

Blanda ägg och mjölk i en medelstor skål; rör ner brödsmulor, lök, persilja, salt, salvia och peppar.

Tillsätt köttfärs. Använd rena händer och blanda lätt tills det blandas. Klappa lätt blandningen i en 20x10x5-cm brödform.

Grädda i en 175 graders ugn i 1 till 1-1timme 40 minuter eller tills innertemperaturen är 70 grader C. Skeda av fett.

Kökstips: Om köttblandningen är på den magra sidan, täck köttfärslimpan med folie under de första 35 minuterna av gräddningen så att den inte torkar ut.

 Istället för att använda enbart nötkött, testa en av dessa kombinationer (300 gram av varje): nötfärs + italiensk korv; malet kalkonbröst + malet fläsk; och köttfärschuck + kalvfärs.

Glaze

I en skål kombinera ketchup, socker och senap; bred över köttfärslimpan.

Grädda i 10 minuter till. Låt stå i 10 minuter innan du skär i åtta skivor.