Oxfilépasta med champinjoner

Oxfilépasta med champinjoner

Det här behöver du

  • 1 st Rödlök
  • 1 dl Vatten
  • 1 msk Olivolja
  • 1 msk Smör
  • 1 msk Oxfond
  • 1 tsk Rödvinsvinäger
  • 1 krm Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • 2 st klyftor Vitlök Vanlig
  • 50 g Past
  • 350 g Oxfilé
  • 200 g champinjoner
  • 3 dl Vispgrädde
  • 1 st kruka Färsk persilja

Gör så här

Koka upp saltat vatten till pastan.

Tärna oxfilén och dela champinjonerna i mindre bitar. Skala och finhacka rödlöken.

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om på hög värme så att köttet får fin färg men fortfarande är rosa i mitten.
Salta och peppra.

Lyft ur köttet och lägg på en tallrik.

Smält smör i samma stekpanna. Tillsätt svamp och lök och stek i ca 5 min. Rör om då och då. Svampen kan få en krispig yta.

Pressa i vitlök och låt den staka med någon några minuter

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Välj pasta som ska koka minst 9 minuter

Tillsätt rödvinsvinäger, fond och grädde till svampen och låt såsen sjuda 7 min på medelvärme. Smaka av såsen med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Tillsätt 1 dl av pastavattnet till svampsåsen när det återstår 1 min av pastans koktid. Rör om och tillsätt den stekta oxfilén.

ila av pastavattnet och tillsätt pastan till såsen tills de går ihop. Smaka av med salt och peppar och tillsätt finhackad persilja.