Lövbiffsgryta

Lövbiffsgryta

Det här behöver du

  • 500 gr Lövbiff
  • 250 gr Broccoli
  • 500 gr Champinjoner
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • Salt och svartpeppar
  • 2 msk Smör
  • 2 msk Tomatpuré
  • 3 msk Oxbuljong
  • 2 msk kinesisk soja
  • 5 dl Grädde
  • 2 tsk Gravelijsenap
  • 1 ½ tsk Srirasha

Gör så här

Koka ris enligt förpackning till servering.
Skär köttet i strimlor. Salta och peppra köttet. Skär broccolin i buketter. Skär champinjonerna i kvartar. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek champinjonerna tills de slutar släppa vatten och börjar få färg. Lägg i broccoli och och pressad vitlök och rör om i ca 3-4 min. Lägg över i en gryta. Färs grönsakerna en snabbis med tomatpurén, blanda sedan i vispgrädde, buljong, soja och senap. Låt det sjuda medan du steker köttet i omgångar i smör i pannan. Vänd ner i grytan. Smaka av med salt och peppar. Servera direkt med ris och grönsallad.


Related Posts

Gryta med champinjoner och Rotselleri

Gryta med champinjoner och Rotselleri

Gryta är väl perfekt höstmat? Den här grytan är anpassad för att vara kolhydratsnål. Det har avgjort valet av grönsaker.

Kycklinggryta med kantareller och bacon

Kycklinggryta med kantareller och bacon

Inget säger väl höst som smörstekta kantareller, Äpple förstärker känslan av höst! Servera med rostade rotsaker och lippt persilja.