Majsbröd – Cornbread

Majsbröd – Cornbread

Här är ett recept med filmjölk istället för kärnmjölk. Serveras med Louisianakyckling och Cias Coleslaw.

  • 125 g smör + lite till formen
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl fil
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ dl majsmjöl
  • 1 tsk salt
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en ugnssäker form (ca 20 x 25 cm, för 6 port).
  3. Smält smöret och blanda i sockret.
  4. Vispa ihop äggen med smörblandningen.
  5. Blanda filmjölken med bakpulvret.
  6. Vispa ner detta i ägg- och smörblandningen.
  7. Rör till sist ner vetemjöl, majsmjöl och salt.
  8. Rör till en jämn smet.
  9. Bre ut i den smorda formen och tillaga i ugnen 30-40 minuter.
  10. Skär brödet i rutor strax före servering.

Related Posts

CIAS CAJUN GUMBO

CIAS CAJUN GUMBO

Något som är ett måste i Gumbo är treenigheten av lök, paprika och selleri. Själv tycker jag inte det är en Gumbo om den inte innehåller Okra.

Cias coleslaw

Cias coleslaw

Världens godaste coleslaw om jag får säga det själv.