Balkongen 2014

Balkongen 2014

Det här året är första året då odlandet började ta över balkongen. En härlig mysfaktor  men lite utrymme att sitta och mysa på.

Jag valde starka eldiga färger som skulle lyfta fram de rörda smultronen.

Ville använda det ”fula” kattgallret som spaljé. Så Jag planterade Törnrosas kjortel i ena hörnet och en storblommig klematis i det andra hörnet. (Klematisen bor numera nere i hyreshusets trädgård och trivs bra där).

Med några få blommor i min trädgård, ett halvt dussin bilder och några böcker, jag leva utan avundLope de Vega

Just 2014 var det som sagt röda smultron, röda stjärnögon och röda tomater blandat med lite lila toner. Grannarna har kommenterat vår balkong trots att inga balkonglådor hänger på utsidan och vi bor högs upp. Jag har tyvärr bara en dålig mobilbild. Men den visar i alla fall lite hur det upplevs.

GREKISKA TOMATER PÅ EN SVENSK BALKONG

Året innan hade jag plockat frön från favorittomaterna i Grekland. Som jag sådde och attans vad de trivdes på vår heta söderbalkong. Jag satt och petade or dem och lät dem torka på toa papper.

De växte så det knakade så jag tror de förtjänar sitt eget inlägg.

Balkongen är som en liten trädgård i miniatyr. En oas man får besöka när sommaren och solen är hos oss. Att odla ger skugga och fukt som gör balkongen skönare att sitta på solheta dagar.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *