Friterad Kärnmjölkskyckling á la New Orleans

Friterad Kärnmjölkskyckling á la New Orleans

Kan höra grannen kalla mig ”bebe” med riktig Cajundialekt när jag serverar detta 🙂

För marinering i minimum 6 timmar:

  • 2 kg kyckling lår med ben
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1  tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 5 dl kärnmjölk

Till kryddmjöl innan fritering:

  • 5 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk cayennepeppar
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 1½ tsk vitpeppar
  • ½ tsk lökpulver
  • 1 liter rapsolja (eller jordnötsolja)
  1. Blanda alla kryddor ( svartpeppar, salt, paprika, rosmarin, timjan, oregano, salvia, vitpeppar och cayenne) i en plaspåse stor nog för både kyckling och kärnmjölk.
  2. Lägg i kycklingbita (utan skinn) roch skaka om tills kyclingen är helt täckt.
  3. Häll kärnmjölken i påsen.
  4. Kyl i 6 timmar.
  5. Blanda mjöl och kryddor  (salt, paprika, cayenne, vitlökspulver, vitpeppar och lökpulver) i en stor påse.
  6. Ta ut kyckling från kärnmjölksblandningen och doppa varje bit i kryddat mjöl.
  7. Skaka av eventuellt överskott och lägg på en tallrik.
  8. Värm  oljan i en stor gryta till 175 grader C.
  9. Tillsätt all kyckling i grytan och tillaga i 10 minuter. Vänd kycklingbitarna och låte dem friteras i ytterligare 10-15 minuter.
  10. Ta bort kyckling från oljan och lägg den på ett droppgaller för att svalna och droppa av eller lägg dem på ordentligt med hushållspapper.
  11. Låt dem vila i 10 minuter eller mer innan servering. (de blir supervarma)
  12. Servera med, smörstekt grön sparris, majsbröd, Cias coleslaw och stekt maj
louisianakyckling-wiens.se_-1024×457.jpg

Related Posts

Cias Mangokycklingpasta

Cias Mangokycklingpasta

Det här behöver du Gör så här 1. Pressa citronen2. Mixa Mangotärningar, ajvar, Ingefärspasta, chilipasta, citronsaft och vitlök tills du får en slät smet.3. Släng i persilja och koriander och mixa snabbt å att de blir lätt hackade.4. Finhacka rödlök, selleri och den gula paprikan5. […]

Kycklinglårfilé med soltorkade tomater i ugn

Kycklinglårfilé med soltorkade tomater i ugn

Så enkelt och så gott. Vi är inne i en period då Mika kör kolhydratsfattig mat. Vilket kan återspegla sig i recepten.