Räkcheesecake.

Räkcheesecake.

Det här behöver du

  • 250 g kavring (eller annat mörkare bröd)
  • 100 g smör, smält
  • Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 400 g färskost
  • 3 dl crème fraîche (34 %)
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 burk stenbitsrom (eller röd caviar)
  • 500 g räkor med skal
  • 2-3 msk färsk dill, finhackad
  • 1-2 msk citronsaft, nypressad
  • salt
  • peppar

Förslag på topping

  • 1 ägg
  • Skalade räkor
  • Dill
  • Småkornig kaviar
  • Gräslök
  • Gräslöksblommor (jag har fryst in)
  • Finhackad rödlök

Gör så här

Lägg ett bakplåtspapper i en form med avtagbara kanter ca 24 cm Ø och kläm fast det i formen. Klipp bort det som sticker ut.

Smält smöret i en kastrull. Mixa brödet i mixer. Häll det smälta smöret och mixa till en smulig deg, tryck ut ”degen” i formen och ställ kallt.

  1. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden vispar du ihop crème fraîche och philadelphiaost. Gärna i en Kitchen Aid eller annan liknande hushållsmaskin.
  2. Finhacka löken och hacka räkorna. Rör ner detta i crème fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och rom. Smaka av med salt & peppar.
  3. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar helst över natten.
  4. Garnera med räkor, ägg, småkornig kaviar (ej kalles!!!) gräslöksblommor mm


Related Posts

Saftig smörgåstårta

Saftig smörgåstårta

Det här receptet kommer från min dagmamma och min bästis! Bästa smörgåstårtan.

Smörgåstårta med ägg och skaldjur

Smörgåstårta med ägg och skaldjur

Att göra en smörgåstårta kräver tid och många ingredienser. Fyllningarna blandas och tårtan dekoreras med hela, skalade räkor. För bästa smak bör smörgåstårtan stå i kylen ett dygn innan servering.