Citronig scampi & sparris pasta

Citronig scampi & sparris pasta

Jag väljer Råa skalade Vannamei räkor/scampi*[Penaeus vannamei] vatten, salt. *Odlade i saltvatten i Vietnam, och som uppfyller ASC:s internationella standard för ansvarsfullt odlad fisk- och skaldjur. Tillsammans kan vi hjälpas åt att utveckla vattenbruk till att bli mer miljömässigt och socialt hållbart. www.asc-aqua.org

ca 6 portioner
750 gram Bavette (kokt med 1 msk salt + 1 msk olivolja)
2 buntar grön sparris
2 msk smör, uppdelad
2 msk olivolja, uppdelad
4 vitlöksklyftor, hackade (ca 1 1/2 msk)
1 påse tinad Scampi 400g, skalade (häll bort allt extra vatten)
Havsalt och peppar
0,5 dl nypressad citronsaft (från 1 stor eller 2 små citroner)
1½ dl  persilja, finhackad
¾ msk riven citronskal(från 1 stor eller 2 små citroner)
Riven parmesan till servering

Koka bavette enligt anvisningar på paketet (under tiden fortsätt med receptet). Sila pastan, häll tillbaks i kastrullen och rör om med en matsked olivolja och täck med lock för att hålla värmen.Trimma sparrisen från fibriga delar genom ”snäpp metoden” Skär sparrisen i tredjedelar.

Ställ en stor gryta på medium/hög värme och smällt 1 msk smör tillsammans med ½ msk olivolja.

Tillsätt sparris, krydda lätt med 1/4 tsk salt och 1/8 tsk peppar fräs i ca 5 minuter.Ta bort sparrisen ur grytan.

Tillsätt ½ msk olja och 1 msk smör i samma gryta.

När smöret smält, tillsätt hackad vitlök och salt, rör om kontinuerligt i 1 minut.

Tillsätt räkor i ett skikt och krydda med 1 tsk salt och 1/4 tsk svartpeppar. Sautera tills räkorna är rosa och inte genomskinliga (ca 2 minuter per sida). Var försiktig så att du inte översteker räkorna som då blir sega.

Häll i citronsaften, hackad persilja och citronskal och rör om väl.

Stäng av värmen och blanda ner pasta och sparris i grytan.

Servera med riven