Klassisk Räkcocktail

Klassisk Räkcocktail

Det här behöver du

  • 750 g räkor med skal eller 250 g skalade
  • 2 ägg
  • ¼ litet salladskålshuvud
  • 1 stjälk blekselleri (vid säsong går det att byta mot 4 späda gröna sparrisar)
  • ½ gul paprika
  • 8 körsbärstomater
  • 1/2 gurka
  • 1 avokado

Rhode Islandsås

  • 3 msk majonäs
  • 2dl smetana eller crème fraiche
  • ½ dl chilissås av ketchuptyp
  • 1 tsk srirasha eller ca 3 droppar tabasco
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
    Garnering
  • Dill
  • Citron

Gör så här

  1. Skala räkorna (om du gjorde det valet). Koka äggen cirka 10 minuter och låt dem svalna.
  2. Blanda samman alla ingredienser till såsen i en skål. 
  3. Skölj och finhacka toppen på salladskålen, blekselleri och paprka. Dela körsbärstomaterna och finhacka gurkan i mindre bitar. Dela, gröp ur och skiva avokadon.
  4. Skala äggen och skär dem i klyftor
  5. Ta fram fyra portionsglas.
  6. Blanda salladskålen paprika, selleri, gurka, räkor, tomat och avokado. Lägg på äggen och ringla över Rhode Islandsås. 
  7. Toppa med skivad citron och dill.