Skip to content
Klassisk Räkcocktail
Det här behöver du
- 750 g räkor med skal eller 250 g skalade
- 2 ägg
- ¼ litet salladskålshuvud
- 1 stjälk blekselleri (vid säsong går det att byta mot 4 späda gröna sparrisar)
- ½ gul paprika
- 8 körsbärstomater
- 1/2 gurka
- 1 avokado
Rhode Islandsås
- 3 msk majonäs
- 2dl smetana eller crème fraiche
- ½ dl chilissås av ketchuptyp
- 1 tsk srirasha eller ca 3 droppar tabasco
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Garnering
- Dill
- Citron
Gör så här
- Skala räkorna (om du gjorde det valet). Koka äggen cirka 10 minuter och låt dem svalna.
- Blanda samman alla ingredienser till såsen i en skål.
- Skölj och finhacka toppen på salladskålen, blekselleri och paprka. Dela körsbärstomaterna och finhacka gurkan i mindre bitar. Dela, gröp ur och skiva avokadon.
- Skala äggen och skär dem i klyftor
- Ta fram fyra portionsglas.
- Blanda salladskålen paprika, selleri, gurka, räkor, tomat och avokado. Lägg på äggen och ringla över Rhode Islandsås.
- Toppa med skivad citron och dill.