Klassisk amerikansk lobster roll

Klassisk amerikansk lobster roll

Det här behöver du:

Gör så här:

  • 4 Brioche korvbröd
  • smör (till stekning av brödet)
  • Dill

Fyllning

  • 2 kokta humrar lägg till hackade räkor om du vill ha ”dem”rollsen” matigare
  • 1 äpple
  • 2 selleristjälkar
  • 1 msk hackad dragon
  • 2 msk hackad gräslök (hälften till garnering)
  • 1 salladslök
  • 3 msk majonnäs (eller mer efter smak)
  • 2 dl smetana
  • citron, juice och zest (mängd efter smak)
  • peppar (gärna batakpeppar)
  • salt
  1. Plocka ur köttet ur hummern. Försök bevara köttet i klorna så intakt som du kan. Ta bort ”bajssträngen” och tärna sedan allt utom klorna.
  2. Om valt den matigare varianten
    Skala räkorna och hacka dem grovt.
  3. Tärna/hacka äpple, salladslök , dragon och selleri superfint.
  4. Blanda samman allt hack och vänd i smetana och majonnäs.
  5. smaksätt med citroncest och sedan juice. Salta och peppra.
  6. Stek korvbröden i generöst med smör så att den skurna sidan blir frasig.
  7. Fyll med röra, lägg på en halv klo och toppa med dill och gräslök.