Skaldjurspasta med citron & dill

Skaldjurspasta med citron & dill

Här kan man väja kräftstjärtar, klassiska räkor eller vannameiräkor jag har lagat receptet på samtliga.

Det här behöver du

  • 4 st schalottenlökar
  • 15 st körsbärstomater tomater
  • 1 tsk hackad fryst röd chili
  • 1 kruka dill
  • 1 citron
  • 3 dl grädde
  • 300 g kräftstjärtar el. valfria räkor
  • olivolja, till stekning

Till servering

  • Pasta Bavette

Gör så här

Hacka löken fint och skär  tomaterna i kvartar.

Stek lök och frystchili i olivolja tills den är mjuk.

Lägg till tomaterna så de smälter ut i stekpannan av värmen (Jag plockar bort skalen med en gaffel).

Slå på grädden, smaka av med salt och peppar, låt allt koka ihop.

Koka pastan enligt anvisning på paketet, glöm inte att salta ordentligt.

Riv ner citronskal i såsen precis när pastan är klar, klipp dillen över pannan, lägg i valda skaldjur och låt dem bli varma.

Ha i den kokta pastan. Lägg upp i tallrik och servera direkt med en dillkvist och kanske en citronklyfta.


Related Posts

Cias Mangokycklingpasta

Cias Mangokycklingpasta

Det här behöver du Gör så här 1. Pressa citronen2. Mixa Mangotärningar, ajvar, Ingefärspasta, chilipasta, citronsaft och vitlök tills du får en slät smet.3. Släng i persilja och koriander och mixa snabbt å att de blir lätt hackade.4. Finhacka rödlök, selleri och den gula paprikan5. […]

Smörgåstårta med ägg och skaldjur

Smörgåstårta med ägg och skaldjur

Att göra en smörgåstårta kräver tid och många ingredienser. Fyllningarna blandas och tårtan dekoreras med hela, skalade räkor. För bästa smak bör smörgåstårtan stå i kylen ett dygn innan servering.