Crab mafaldine med citron

Crab mafaldine med citron
  • 2 burkar salladskrabba (à 170 g)
  • 2 stora rivna vitlöksklyftor
  • 1 tsk chili
  • ½ tsk cayenne
  • 2 msk olja
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk finrivet citronskal
  • 1/2 tsk salt
  • 4 – 5 msk färskpressad citronjuice
  • 4 port mafaldine
  • 2 dl pastavatten
  • salt
  • 1/2 dl hackad persilja

Gör så här

Häll av krabban (det går även att använda två kokta krabbor á ca 600g, då skall dessa plockas nu) . Fräs vitlök och chiliflakes i olja tills löken får lite färg. Tillsätt grädde, citronskal och salt och koka 1 minut. Rör ner citronjuicen. 

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 2 dl av kokvattnet (för 4 port). Rör ner pastan, krabban och pastavattnet i såsen och koka ihop till en krämig pasta. Smaka av med salt. Toppa med persilja.