Heta sushimuffins med lax och avokado

Heta sushimuffins med lax och avokado

Ingredienser

Muffinsplåt att baka dem i ugnen
3 ark noripapper
2½ dl kokt sushiris, kylt

Laxmix:
500 gram lax, skinnet borttaget + tärnat i små tärningar
2 msk sesamolja (eller olivolja)
1 msk sojasås med låg natriumhalt
1 msk honung
2 salladslökar, tärnade
½ tsk vitlökspulver
½ tsk lökpulver
½ tsk chilipulver
½ tsk paprikapulver
salt att smaka av med

Förslag på topping:
½ avokado, tärnad i små bitar
Nyklippt Koriander
Gräslök
2 tsk furikake eller någon form av sesamfrön
Jalapeno Lime Mayo från El Taco Truck
Egen het majonnäs: ½ dl majonnäs, 2 tsk Srirachasås & 1 tsk honung

Gör så här
Värm ugnen till 200°C. Ta en sax och skär dina nori-ark i fyra lika stora rutor.

Lägg din tärnade lax i en skål med alla övriga laxingredienser och rör om. Marinera i upp till 4 timmar.

Lägg norifyrkanten till dina muffinsfack, tryck försiktigt nedåt för att centrera riset i mitten med kanterna upp längs sidorna fyll på med laxmixen.

Ställ muffinsplåten ugnen och grädda i 15 minuter.

Om det behövs, använd grillelementet på slutet för att få lite färg på laxen i ca 1-2 minuter. Om du har en gas-crème brûlée-brännare kan du använda den istället.

Ta ut plåten låt svalna något och toppa med din topping.


klart att servera!