Enkel Nobissås med crème fraiche

Enkel Nobissås med crème fraiche

Inspirtationen till denna fick vi på Långbrovärdshus. Jag har ingen aning om hur de gör sin Nobis men min smakar precis som jag vill att den ska.

1 ägg
1 msk rödvinsvinäger eller annan ljus vinäger (ej balsam vinäger som är för söt och färgar)
1 tsk Graveleijsenap
½ tsk senapsfrö hela
1 dl olja
1 dl crème fraiche
1 liten pressad vitlöksklyfta
½ krm svartpeppar
½ tsk salt
2 msk hackad gräslök

Lägg ägget i kokande vatten och koka 2½-3 minuter. Kyl med vatten och skala.
Mixa sönder ägget med stavmixer och blanda med vinäger, senap och olja olja i en halv minut.
(Alternativt blanda ägget med vinäger, senap och olja olja. Vispa ner oljan lite i taget till en tjock sås).Vispa i crème fraiche och smaksätt med pressad vitlök, peppar, salt och gräslök.
Låt stå i kylen och stelna samt mogna i smak.