Crab mafaldine med citron

Crab mafaldine med citron
  • 2 burkar salladskrabba (à 170 g)
  • 2 stora rivna vitlöksklyftor
  • 1 tsk chili
  • ½ tsk cayenne
  • 2 msk olja
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk finrivet citronskal
  • 1/2 tsk salt
  • 4 – 5 msk färskpressad citronjuice
  • 4 port mafaldine
  • 2 dl pastavatten
  • salt
  • 1/2 dl hackad persilja

Gör så här

Häll av krabban (det går även att använda två kokta krabbor á ca 600g, då skall dessa plockas nu) . Fräs vitlök och chiliflakes i olja tills löken får lite färg. Tillsätt grädde, citronskal och salt och koka 1 minut. Rör ner citronjuicen. 

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 2 dl av kokvattnet (för 4 port). Rör ner pastan, krabban och pastavattnet i såsen och koka ihop till en krämig pasta. Smaka av med salt. Toppa med persilja.


Related Posts

Hemgjord ravioli med kantareller, dragonsmör och rostade pekannötter

Hemgjord ravioli med kantareller, dragonsmör och rostade pekannötter

Jag rekommenderar att man använder pastamaskin eller så kan man köpa färdiga ost ravioli/tortellini och bara köra dragonsmör och extra vitlöksfräst topping.

Puttanesca

Puttanesca

Puttanesca är en medelhavsinspirerad rätt som jag upptäckte då Mathem skickade sardeller istället för créme på soltorkade tomater. Nu är det en favorit!