Curry vindalookyckling i kokosgrädde med nudlar

Curry vindalookyckling i kokosgrädde med nudlar

4 port äggnudlar räkna 1,5 nystan per person
2-3 röda spetspaprikor
1 påse gulbetor (om det går att få tag på ICA)
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
800 g kycklingytterfilébitar
2 msk matolja
1 msk curry vindaloo
1 msk strösocker
500 ml kokosmgrädde
(Garant 22% á 250ml är den jag helst väljer)
2-3 msk kycklingfond
4 dl vatten
salt och peppar
3 lime
2 krukor koriander

Det går att hoppa över de gulbetor jag ibland har i tunt skivade på mandolin eller någon annan grönsak som jag inte vill ska förfaras som lite mandolinskivade morötter eller broccoli i fina buketter.

Koka upp vatten till nudlarna medan du börjar laga grytan

Dela, kärna ur och skär paprikan i tunna skivor. Skala och pressa vitlöken, dela purjolöken längs med i kvartar och skiva sedan tunt.

Skär kycklingfilén i skivor.

Bryn kycklingen i oljan i en gryta, plocka upp den och lägg på en tallrik. Lägg i paprika, vitlök och purjolök i grytan, fräs i ca 2 minuter tillsammans med curry och socker.

Tillsätt kokosgrädde, vatten och fond och lägg i kycklingen. Koka sakta ca 10 minuter.

Smaksätt med koriander salt, peppar och pressad limejuice.

Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

Servera med nudlar, en limeklyfta och massvis koriander


Related Posts

Gryta med champinjoner och Rotselleri

Gryta med champinjoner och Rotselleri

Gryta är väl perfekt höstmat? Den här grytan är anpassad för att vara kolhydratsnål. Det har avgjort valet av grönsaker.

Kycklinglårfilé med soltorkade tomater i ugn

Kycklinglårfilé med soltorkade tomater i ugn

Så enkelt och så gott. Vi är inne i en period då Mika kör kolhydratsfattig mat. Vilket kan återspegla sig i recepten.