Rossoli

Rossoli

    Eftersom vi har rötter i Finland så är detta något som ska finnas på julbordet. Jag väntar dock med att ha i löken för den kan jag inte äta rå.

    • 370-400 gram skivade inlagda rödbetor
    • 4 kokta stora potatisar
    • 4 kokta morötter
    • 1 rödlök
    • 3 äpplen

    Sås:

    • 2 dl vispad grädde
    • 1 nypa salt
    • 1 nypa vitpeppar
    • 0.5 dl lag från ättiksrödbetorna

      Hacka rödbetor, potatis, morötter, äpple och lök i små fina tärningar
      och blanda ihop detta.

      Önskas sås vispar du grädden och rör sedan ner de övriga ingredienserna. Vi toppar oftast vår Rossoli med en klick vanlig Créme Fraishe

    Related Posts

    Stekta rödbetshjärtan med ädelost och bacon

    Stekta rödbetshjärtan med ädelost och bacon

    Det här behöver du Gör så här

    Grillad majssallad med tomat, paprika chili och brynt salviasmör

    Grillad majssallad med tomat, paprika chili och brynt salviasmör

    Gott att servera i till gillat, vi valde kyckling kryddad med paprika, vitlökspulver , lökpulver samt salt och peppar. Passar även superbra till tacos i tortillabröd.