Friterade söta kanelgrisar
Vi gjorde även stjärnor som vi klippte upp spetsarna på innan vi fiterade. passar hela året.
Du behöver
- 50 g jäst
- 1,5 dl socker
- 0,5 tsk salt
- 5 dl mjölk
- 1,4 liter vetemjöl
- 150 g smör
- 1 kg cocosfett
Kanel och socker blandat efter smak.
Gör så här
- Smält smöret i kastrull, tillsätt mjölk och värm till 37 grader.
- Lös jäst med en liten del av degvätskan i en bunke.
- Häll på resten av den fingervarma degvätskan.
- Blanda i socker och salt.
- Blanda i de torra ingredienserna samt mjöl. Spara lite mjöl till utbakning.
- Jäses under duk ca 30 minuter.
- Kavla ut degen till ca 1 cm tjocklek.
- Ta ut grisar med pepparkaksformar.
- Klipp isär benen (De delar sig när man friterar dem.
- Fritera i tjockbottnad kastrull i smällt cocosfett.
- Rulla grisarna i kanel och socker.