Friterade söta kanelgrisar

Friterade söta kanelgrisar

Vi gjorde även stjärnor som vi klippte upp spetsarna på innan vi fiterade. passar hela året.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 1,4 liter vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 kg cocosfett

    Kanel och socker blandat efter smak.

Gör så här

  1. Smält smöret i kastrull, tillsätt mjölk och värm till 37 grader.
  2. Lös jäst med en liten del av degvätskan i en bunke.
  3. Häll på resten av den fingervarma degvätskan.
  4. Blanda i socker och salt.
  5. Blanda i de torra ingredienserna samt mjöl. Spara lite mjöl till utbakning.
  6. Jäses under duk ca 30 minuter.
  7. Kavla ut degen till ca 1 cm tjocklek.
  8. Ta ut grisar med pepparkaksformar.
  9. Klipp isär benen (De delar sig när man friterar dem.
  10. Fritera i tjockbottnad kastrull i smällt cocosfett.
  11. Rulla grisarna i kanel och socker.