Griljera skinka

Griljera skinka

Så var det dags för den årliga skinkan. Här är mitt recept och lite tips.

Det här behöver du.

  • 3 msk Graveleij Senap Söt & Stark (orange)
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk honung
  • 2 äggulor
  • 1½ msk potatismjöl (hälften används till att gnugga in i skinkan innan griljeringen läggs på.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 °C
  2. Ta bort nätet från skinkan och skölj bort allt geleaktigt.
  3. Torka av skinkan med en kökshanduk eller hushållspapper.
  4. Ta drygt hälften av potatismjölet och gnugga in set i skinkan. låt det torka till några minuter.
  5. Rör ihop övriga ingeredienser till en ganska fast smet
  6. Bred smeten på skinkan jag brukar använda händerna då den annars lätt vill lossna.
  7. Griljera skinkan tills den börjar få färg börja med 15 minuter (i vår dåliga ugn tar det 30 minuter)
  8. Griljeringen vill gärna släppa om man skär i skinkan varm. det är därför bäst att låta den bli kall innan man skär den.