Taket blir första åtgärd

Taket blir första åtgärd

Då vår sommarvilla läcker värme som ett såll och några takpannor kommit på vift är taket prio ett. I dag ligger det pannor på det gamla plåttaket. Så självklart vill vi helst lägga ett nytt plåttak. Dessutom vet vi att vi vill ha integrerade solceller nu när vi ändå lägger om hela taket. Det begränsar oss till takfärgen svart. Puhhh där försvann i alla fall den beslutsångesten.

Ja om vi inte väljer taktegel med integrerade solceller för då finns de nu mer även i tegelrött. Förutom nytt tak så ska så klart vinden tilläggsisoleras, det gamla sågspånet ska bort och ny lös cellulosa ska sprutas in. Mössa på med andra ord.


Updatering 2020-01-10: Plåttak med solceller visade sig kosta lika mycket som huset. Bara plåttak även det för dyrt. Men om vi måste ha fult tegel, då tar vi det billigaste men också hållabarare betongteglet istället för lertegel. Lertegel är inte lika hållbart och dessutom dyrare. Eftersom taket i alla fall kommer bli fult kanske det kan bli fula solceller mot järnvägen senare. Hur som helst beslutet om taket är fattat.

Diverse vinklar på Solhagas gamla takLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *