Blomkålssoppa med Thai-tvist.

Blomkålssoppa med Thai-tvist.
This recipe has no ratings just yet.

Blomkålssoppa med Thai-tvist.

19 oktober 2019
: 4
: 20 min
: 20 min
: 40 min
: Lätt

Mustig soppa med sting i

Det här behöver du

Soppa

  • 1 st Blomkål Färsk (1 kg)
  • 300 g snacksmorötter (2 påsar)
  • 2 st klyftor Vitlök
  • 4-5 msk grovt riven ingefära ingefära
  • 60 g Purjolök
  • 3 msk Olivolja
  • Salt (jag använder havssalt)
  • Svartpeppar Finmalen
  • 5 dl Vatten
  • 3 Kycklingbuljongtärningar
  • 800 ml Kokosmjölk (2 burkar)
  • 1 tsk Currypasta
  • 2 tsk Honung Flytande
  • 3 st Lime
  • Koriander efter smak (Jag har massor med fryst)

Topping

  • 1 st kruka Koriander – färsk
  • 1 påse Jordnötter osaltade – hackade
  • Purjolök finhackad.
  • Lite blomkål
  • 1 st Lime i klyftor

Gör så här

Soppa

Dela blomkålen i mindre buketter. Lägg undan 6 buketter åt sidan till toppingen. Skär morötterna i bitar. Pressa vitlöken och riv ingefäran.
Skär purjon i mindre bitar (spara en bit till toppingen).
Fräs alla grönsaker. Salta och peppra.
Tillsätt vatten och buljong.
Häll i kokosmjölk och tillsätt 1 tsk currypasta, koriander, honung och pressad limesaft.
Låt koka tills grönsakerna är mjuka.
Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av soppan med salt och peppar.

Topping

Stek blomkålsbuketterna i lite olja.
Hacka jordnötterna i en hackburk.
Klipp ner koriandern.
Hacka purjon .
Servera och toppa med blomkål, jordnötter, purjolök, och koriander.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *