Stekta rödbetshjärtan med ädelost och bacon

Stekta rödbetshjärtan med ädelost och bacon
This recipe has no ratings just yet.

Stekta rödbetshjärtan med ädelost och bacon

3 februari 2018
: Många
: Lätt

Rödbetshjärtan med ädelostkräm och baconchips, perfekta som plockmat. 250 g färdiga förkokta rödbetor som du skivar och delar till munsbitar. Jag använde pepparkakshjärtan för lagom storlek (inte ”No waste” matlagning).

Det här behöver du

  • 1 tsk olivolja
  • havssalt
  • 150 g ädelost
  • 6 msk crème fraiche
  • 1 pkt bacon
  • gräslök, till garnering

Gör så här

  1. Mixa ihop ädelost och crème fraiche till en kräm.
  2. Fyll en spritspåse och kyl krämen.
  3. Skär baconskivorna i tunna strimlor och stek knapriga i het stekpanna under omrörning.
  4. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. När de svalnat ska de kännas som knapriga chips.
  6. Skär rödbetorna i halvcentimetertjocka skivor, som du sedan skär till munsbitsstora bitar.
  7. Häll en tsk olivolja i stekpannan.
  8. Stek och salta med havssalt
  9. Låt rödbetorna svalna ordentligt (annars smälter ostkrämen och rinner)
  10. Toppa med ädelostkräm och bacon.
  11. Garnera med gräslök.

Related Posts

Blomkål med broccoli, ostsås och bacon

Blomkål med broccoli, ostsås och bacon

En rätt jag smakade första gången hos en gymnasiekompis. Jag har aldrig lagat efter recept men när jag fick frågan skrev jag ihop ett.

Rossoli

Rossoli

Eftersom vi har rötter i Finland så är detta något som ska finnas på julbordet. Jag väntar dock med att ha i löken för den kan jag inte äta rå.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *