Key lime pie

Key lime pie
This recipe has no ratings just yet.

Key Lime Pie

30 juli 2025
: 12
: Medel

Det här behöver du

Pajbotten

  • 125 g smör
  • 200 g digestivekex

Fyllning

  • 5 äggulor (storlek medium)
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
  • 2 msk finrivet limeskal (2 msk motsvarar ca 3 lime)
  • 1 dl färskpressad limejuice (1 dl juice motsvarar ca 5 st lime)

Till servering

Limeskivor och vispad grädde

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.

Pajbotten: Smält smöret i en kastrull.

Krossa kexen fint, gärna i en matberedare. Blanda i en bunke med smöret.

Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 27 cm i diameter (för 10-12 bitar).

Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Sänk temperaturen i ugnen till 150°C.

Fyllning: Skölj och skrubba limen i ljummet vatten och riv skalet på limefrukterna så du får ut 2 msk skal (för 10-12 bitar). Rör ihop äggulorna i en bunke. Rör ner den kondenserade mjölken, limeskalet och pressa i limejuicen.

Häll smeten i formen. Ställ in i ugnen 10 minuter (om du använder en mindre form kan det ta längre tid i ugnen). Ta ut och låt svalna.

Låt sedan pajen stå i kylen minst 3 timmar före servering.

Till servering: Sikta eventuelt över florsocker och servera med vispad grädde och ev limeskivor.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *