Kärlekskottar

Kärlekskottar

Det här behöver du

Kaka

  • 200 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 – 4 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl mjölk

Kräm

  • 3 msk smält smör (vilket motsvarar ca 60 g)
  • 7 1/2 dl florsocker (7vilketl motsvarar ca 450 g)
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 3/4 dl kakao
  • 1 1/4 dl kallt starkt kaffe
  • 1 dl riven kokos

Garnering

Jag hittade Eldordo Choco flakes men de finns visst en liknande i ICA Basic sortimentet.

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30×40 cm.

Kaka:
Smält smöret.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en skål.
Vispa ägg och socker fluffigt med en elvisp (ca 3 min). Ha i mjölblandningen lite i taget och tillsätt sedan mjölk och smör. Rör ihop till en slät smet.
Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter (Ej varmluft). Känn med provstickan att kakan är torr.
Låt kakan svalna.

Kräm:
Smält smöret.
Rör ihop florsocker, vaniljsocker kokos och kakao. Tillsätt smör och kaffe och blanda tills du fått en slät kräm.

Kottar:
Smula ner den svala kakan och knåda ihop allt till en fast smet.
Rulla konformade toppar och stick in flingorna. Jag tyckte det blev enklast nedifrån trots att de ska täcka varandra en aning.
Toppa med lite florsocker

Tips: Det blir mycket smet av detta så om du vill variera kan du även rulla bollar som sedan rullas i kokos så får du kärlekssnöbollar till jul!