Gryta med champinjoner och Rotselleri

Gryta med champinjoner och Rotselleri

Det här behöver du

  • 1 kg Nötkött (Jag använder det som är billigt)
  • 750 gr Champinjoner
  • 2 st Rotselleri
  • 1 burk Mutti tomater
  • 1 liten rödlök
  • 2 Pressad vitlöksklyftor
  • 1 tsk fryst hackad chili
  • 1-2 dl vin
    (Jag använder de slattar som ofta blir kvar hemma)
  • 4-6 msk Bongs Oxfond
  • Vatten
  • 4 msk Röd balsamvinäger
    (uteslut om du jagar kolhydrater)
  • 4 dl Créme Fraishe
  • Salt och peppar

Gör så här

Skär köttet i bitar och bryn det och ta ut och lägg i en skål.
Hacka Champinjoner i bitar och stek ur dem vätskan
Hacka Rotsellerin, och rödlöken under tiden to steker champinjonerna. Ta ur champinjonerna ur grytan. Fräs lök, pressad vitlök chili. Ha i Mutti-tomater, vin och fond (börja med 4 msk och ha i mer senare om det behövs) koka upp. Ha i Rotselleri, kött och champinjoner och häll i vatten tills ingredienserna täcks. Låt grytan koka 2 timmar. Rör om då och då. Fyll på med mer vatten efter hand det kokar bort. Salta och peppra och ha i mer fond om det behövs. Smaka av med balsamvinäger och ha i Créme fraishe.

Servera med kokt broccoli eller kokt potatis. Pressad potatis är gott till gryta. Då använder jag mjölig potatis. Annars är min favorit potatis La Vie.


Related Posts

Lövbiffsgryta

Lövbiffsgryta

Det här behöver du Gör så här Koka ris enligt förpackning till servering.Skär köttet i strimlor. Salta och peppra köttet. Skär broccolin i buketter. Skär champinjonerna i kvartar. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek champinjonerna tills de slutar släppa vatten och börjar få […]

Kycklinggryta med kantareller och bacon

Kycklinggryta med kantareller och bacon

Inget säger väl höst som smörstekta kantareller, Äpple förstärker känslan av höst! Servera med rostade rotsaker och lippt persilja.