Key Lime Pie
Det här behöver du
Pajbotten
- 125 g smör
- 200 g digestivekex
Fyllning
- 5 äggulor (storlek medium)
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
- 2 msk finrivet limeskal (2 msk motsvarar ca 3 lime)
- 1 dl färskpressad limejuice (1 dl juice motsvarar ca 5 st lime)
Till servering
Limeskivor och vispad grädde
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Pajbotten: Smält smöret i en kastrull.
Krossa kexen fint, gärna i en matberedare. Blanda i en bunke med smöret.
Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 27 cm i diameter (för 10-12 bitar).
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Sänk temperaturen i ugnen till 150°C.
Fyllning: Skölj och skrubba limen i ljummet vatten och riv skalet på limefrukterna så du får ut 2 msk skal (för 10-12 bitar). Rör ihop äggulorna i en bunke. Rör ner den kondenserade mjölken, limeskalet och pressa i limejuicen.
Häll smeten i formen. Ställ in i ugnen 10 minuter (om du använder en mindre form kan det ta längre tid i ugnen). Ta ut och låt svalna.
Låt sedan pajen stå i kylen minst 3 timmar före servering.
Till servering: Sikta eventuelt över florsocker och servera med vispad grädde och ev limeskivor.