Salmalaxröra med sushirisskålar

Salmalaxröra med sushirisskålar

Det här behöver du

  • 160 gr SALMA lax i små tärningar
  • 1 avokado i små tärningar
  • ½ gurka skalad i små tärningar
  • 1 Charlottenlök finhackad
  • 1-2 röd/gul spets paprike finhackad
  • 2vårlölar i tunna skivor
  • 4 rädisor finhackade eller ett paket smörgåskrasse klippt.
  • 1 tsk chili finhackad (jag andvänder fryst färdighackad som jag hackar ytterligare.
  • 1 kruka koriander grovhackad
  • 1 kruka gräslök finhackad
  • ½ påse Mâche Sallad eller annan småbladig sallad.
  • Suchiris
  • Noriark
    Muffinsplåt

Dressing

  • 2 tsk fisksås
  • 2 msk limesaft
  • 1 vitlöksklyfta pressad
  • ½ tsk sesamolja
  • ½ tsk chiliflakes

Gör så här

Tillaga sushiriset enligt förpackningen och låt det svalna.
Blanda ihop dressingen i en skål
Ha i avokadon i skålen och rör om limesaften hindrar den från att oxidera.
Blanda i övriga ingredienser och rör om.
Klipp Noriarken i fyrkanter som går upp på sidorna om de läggs i en muffinsform. Bred ut riset i ett tunnt lager ut till kanterna och truck ner rutan i muffinsformen så att det formar en skål fyll hela plåten.
Klicka i laxfyllningen i skålarna. Färdigt att servera.