Currykycklingfickor
Det här behöver du
- 800 gram Kycklingfiléer
- 1 Rödlök
- 1 Röd paprika
- 1 Morot
- 1 tsk paprikakrydda
- 2 tsk Mango curry
- Salt
- Peppar
- 4 msk Smetana eller Crème fraiche
- 3 tsk Majonnäs
- 2 tsk Gravelji senap söt/stark
- 1 msk Kycklingfond
- 8-10 st Formbrödskivor (stora)
- 3 st ägg
- Brödsmulor
- Olja till fritering
- Sallad (Crunchita)
- Små tomater
Gör så här
Hacka löken och paprikan fint samt riv moroten grovt. Skör kycklingfiléerna i små bitar.
Fräs löken tills den mjuknar och ha sedan i kycklingen. Stek tills kycklingen blivit genomstekt. Ha i paprikakrydda, mango curry, salt och peppar under tiden du steker kycklingen.
Ha i Smetana/ Crème fraiche, majonäs, senap och kycklingfond och låt det fräsa ihop. Dra av från plattan.
Sätt på olja i en gryta så den hinner bli varm.
Skär av kanterna på formbrödskivorna och tryck ut rundlar med en form. Kavla sedan ut brödet så att den halveras i höjd. Vispa upp äggen och doppa brödet i äggen och sedan i ströbröd.
Fritera bröden i oljan och låt dem rinna av på ett hushållspapper. Dela dem sedan i halvor och öppna dem som små fickor.
Strimla sallad och skiva tomaterna.
Klart att servera!