Currykycklingfickor

Currykycklingfickor

Det här behöver du

  • 800 gram Kycklingfiléer
  • 1 Rödlök
  • 1 Röd paprika
  • 1 Morot
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 2 tsk Mango curry
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk Smetana eller Crème fraiche
  • 3 tsk Majonnäs
  • 2 tsk Gravelji senap söt/stark
  • 1 msk Kycklingfond

  • 8-10 st Formbrödskivor (stora)
  • 3 st ägg
  • Brödsmulor
  • Olja till fritering

  • Sallad (Crunchita)
  • Små tomater

Gör så här

Hacka löken och paprikan fint samt riv moroten grovt. Skör kycklingfiléerna i små bitar.

Fräs löken tills den mjuknar och ha sedan i kycklingen. Stek tills kycklingen blivit genomstekt. Ha i paprikakrydda, mango curry, salt och peppar under tiden du steker kycklingen.

Ha i Smetana/ Crème fraiche, majonäs, senap och kycklingfond och låt det fräsa ihop. Dra av från plattan.

Sätt på olja i en gryta så den hinner bli varm.
Skär av kanterna på formbrödskivorna och tryck ut rundlar med en form. Kavla sedan ut brödet så att den halveras i höjd. Vispa upp äggen och doppa brödet i äggen och sedan i ströbröd.
Fritera bröden i oljan och låt dem rinna av på ett hushållspapper. Dela dem sedan i halvor och öppna dem som små fickor.

Strimla sallad och skiva tomaterna.

Klart att servera!