Club sandwich med mild currykräm

Club sandwich med mild currykräm

Det här behöver du

  • 1 stor kycklingfilé
  • 1 krm salt
  • ½ krm nymalen svartpeppar
  • smör (till stekning)
  • 1  paket, skivat bacon (à 140 g)
  • 2  tomater
  • 6  skivor, rost & toast
  • 4  crunchita sallad
  • trägrillspett eller längre tandpetare

Currykräm

  • 1 msk majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • 1/2 tsk mangopcurry
  • 1/2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1/2 krm salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna. Lägg i en ugnssäker form.
  3. Ställ in mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C. Ta ut och låt vila några minuter. Skär i tunna skivor på snedden.
  4. Dressing: Blanda alla ingredienser till currydressingen. Smaka av med peppar.
  5. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Skär tomaten i tunna skivor.
  6. Stek brödskivorna gyllene i smör eller rosta brödet i en brödrost.
  7. Bygg ihop bröd, sallad, tomat, kyckling, dressing, bacon till en sandwich.
  8. Stick ner grillpinnar för att hålla ihop mackan och skär sedan tvärs över i 2 bitar.