Puttanesca

Puttanesca

Det här behöver du

400 g Bavette eller annan pasta
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 tsk fryst chili, finns att köpa färdighackad
1 burk urkärnade Mixoliver (à 300 g)
1 burk Mutti krossade tomater (à 400 g)
2 msk olivolja
6 sardellfiléer i olja
2 msk kapris
2 msk hackad persilja

Gör så här

  • Skala och finhacka rödlöken, pressa vitlöken. Häll av och grovhacka oliverna.
  • Sätt på till pastan.
  • Fräs röd- och vitlök samt chili i oljan i en panna ca 2 minuter.
  • Tillsätt tomater, sardeller, oliver och kapris. Låt sjuda under lock 20 minuter.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Häll av pastan och rör ner pastan i såsen.
  • Strö över hackad persilja och servera genast.