Puttanesca

Puttanesca

Det här behöver du

400 g Bavette eller annan pasta
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 tsk fryst chili, finns att köpa färdighackad
1 burk urkärnade Mixoliver (à 300 g)
1 burk Mutti krossade tomater (à 400 g)
2 msk olivolja
6 sardellfiléer i olja
2 msk kapris
2 msk hackad persilja

Gör så här

  • Skala och finhacka rödlöken, pressa vitlöken. Häll av och grovhacka oliverna.
  • Sätt på till pastan.
  • Fräs röd- och vitlök samt chili i oljan i en panna ca 2 minuter.
  • Tillsätt tomater, sardeller, oliver och kapris. Låt sjuda under lock 20 minuter.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Häll av pastan och rör ner pastan i såsen.
  • Strö över hackad persilja och servera genast.

Related Posts

Hemgjord ravioli med kantareller, dragonsmör och rostade pekannötter

Hemgjord ravioli med kantareller, dragonsmör och rostade pekannötter

Jag rekommenderar att man använder pastamaskin eller så kan man köpa färdiga ost ravioli/tortellini och bara köra dragonsmör och extra vitlöksfräst topping.

Oxfilépasta med champinjoner

Oxfilépasta med champinjoner

Det här behöver du Gör så här Koka upp saltat vatten till pastan. Tärna oxfilén och dela champinjonerna i mindre bitar. Skala och finhacka rödlöken. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om på hög värme så att köttet får fin färg […]