Kycklinggryta med kantareller och bacon

Kycklinggryta med kantareller och bacon

Det här behöver du

  • 700 gr kycklingbröst- eller innerfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1½ msk kinesisk soja
  • 200 g kantareller
  • 140 g tärnat bacon
  • 1 äpple
  • 2 msk finhackad färsk persilja eller oregano
  • smör till stekning
    Garnering
  • 200 g kantareller
  • färska örter
    Servering
  • ugnsrostad roselleri, sötpotatis och andra rotfrukter

Gör så här

Putsa kycklingen och dela filéerna i bitar. Salta och peppra. Bryn kycklingbitarna runt om i smör i stekpanna tills de får fin färg. Lägg över bitarna i en gryta. 

Häll över vatten, fond, grädde och soja. Låt grytan koka i ca 20 min. Ansa kantarellerna och dela ev i mindre bitar. 

Stek kantarellerna i smör i stekpanna. Ta upp kantarellerna. Stek baconet knaprigt i stekpannan. 

Kärna ur och tärna äpplet. Lägg ner kantareller, bacon och äpple i grytan och koka vidare i ca 10 min. Smaka av med lite salt och peppar. Tillsätt örter. 

Garnering: Stek kantarellerna i smör, salta och peppra. Strö dem och klippt persilja över grytan. Servera med rostade rotfrukter.


Related Posts

Gryta med champinjoner och Rotselleri

Gryta med champinjoner och Rotselleri

Gryta är väl perfekt höstmat? Den här grytan är anpassad för att vara kolhydratsnål. Det har avgjort valet av grönsaker.

Kycklinglårfilé med soltorkade tomater i ugn

Kycklinglårfilé med soltorkade tomater i ugn

Så enkelt och så gott. Vi är inne i en period då Mika kör kolhydratsfattig mat. Vilket kan återspegla sig i recepten.