Tonfisksallad med ris och ägg

Tonfisksallad med ris och ägg

Det här behöver du:

Sallad:
4 dl kokt ris (2 dl okokt)
2 burkar tonfisk, i vatten
8 st ägg, hårdkokta
1 påse machésallad /crunchita sallad
2 st salladslökar
1 ask baby plommontomater
1 st röd paprika
1 st gul paprika
1,5 dl majskorn

Dressing:
1 ½ dl crème fraiche
1 msk majonnäs
1 msk chilisås
Sriracha efter smak
salt
peppar

Gör så här:

Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Låt riset svalna.

Låt tonfisken rinna av i en sil och dela den i bitar. Skala och skär äggen i klyftor. Skölj grönsakerna och dela salladen, skär paprika och lök i pyttesmå bitar.

Blanda ris, tonfisk, sallad, lök, tomater och majs. Lägg upp på ett fat och toppa med äggklyftor.

Dressing: Blanda gräddfil, majonnäs och chilisås i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera dressingen till salladen.


Related Posts

Grillad majssallad med tomat, paprika chili och brynt salviasmör

Grillad majssallad med tomat, paprika chili och brynt salviasmör

Gott att servera i till gillat, vi valde kyckling kryddad med paprika, vitlökspulver , lökpulver samt salt och peppar. Passar även superbra till tacos i tortillabröd.

Saftig smörgåstårta

Saftig smörgåstårta

Det här receptet kommer från min dagmamma och min bästis! Bästa smörgåstårtan.