Chili på picknickbog serverad som burritos
Galet gott, men jag tar mig inte tid att laga det
Chili
- 3 vitlöksklyftor
- 1 rödlök
- 750 gram fläskkött, jag använde picknickbog.
- 100g stekfläsk
- 2 stänger blekselleri
- 1 stor morot
- 1 rökt anchopeppar
- 1 ½ tsk hackad röd chili (Jag använder fryst färdighackad)
- 1 burk passerade tomater
- 2 dl vatten
- 2 små burkar ananasringar
- ½ dl olivolja
- ¼ dl balsamvinäger
- ½ msk kumminfrön
- 1 msk rökt paprikapulver
- 1 msk malen koriander
- ½ msk oregano
- salt, peppar efter smak
Chunky koriander-guacamole
- 2 avokado
- 1 kruka färsk koriander
- 1 lime
- 1 tomat
- 1 nypa salt
Tillbehör
- Majs
- Gräddfil
- Fintskivad rödlök
- Riven TexMex ost
- Tortillabröd
- Koriander
Gör så här
Hacka vit- och rödlök.
Stek i smör till löken blivit glansig, ha sedan över i en stor gryta.
Skär fläskkött och stekfläsk till mindre bitar.
Bryn lite i taget i en stekpanna, peppra ett varv och lägg sedan över köttet i grytan.
Smula is ancho chili i grytan, tillsammans med rödchilli och hackad selleri och morot.
Slå på krossade tomater och vatten.
Slå på juicen från båda burkarna med ananas.
Skär ananasskivorna till små bitar och ha i dem i grytan.
Låt allt koka upp. Ha i balsamvinäger samt olja.
Sänk värmen och låt puttra i cirka 4-5 timmar.
ha koll mot slutet så att det inte bränner fast i grytan.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt chili.
Skrapa ur avocadoköttet och blanda med hackad koriander och tomat samt pressad lime. Rör ihop och smaka av med lite salt.
Servera tillsammans med små skålar med finskivad rödlök, riven ost, majs, gräddfil samt tortillabröd.
