Härligt seg äppelpaj

Härligt seg äppelpaj
This recipe has no ratings just yet.

Härligt seg äppelpaj

5 juli 2018
: 12
: Lätt

Pajen är godast dagen efter när den fått stelna till och bli lite seg

Det här behöver du

  • 1 ägg
  • 2dl socker
  • 100 gram smält smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½-1 msk kanel efter smak
  • ½-1 dl socker/gärna rörsocker (Hur mycket socker du använder beror på hursyrliga äpplena är)
  • 2-3 äpplen
  • Smord bröad form

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C
Rör ihop ingredienserna med en sked.
Tryck ut degen i en smord och bröad pajform
Hacka äpplena i små bitar och rör ihop med socker och kanel.
Lägge äppelbitarna ovanpå pajdegen
Grädda i ugnen i 40-50 min.
Låt pajen bli kall.
Servera med glass eller vaniljsås.


Related Posts

Kasslerpaj

Kasslerpaj

Ibland hittar man kassler på extrapris, och då är det annars 70-talsmat med ananas eller Heinz chilisås som dyker upp i huvudet. Det här känns lite fräschare.

Tacopaj

Tacopaj

Perfekt när man har rester över efter tacomiddag. Då har man bara i resterna istället för fyllningen



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *