Härligt seg äppelpaj

Härligt seg äppelpaj
This recipe has no ratings just yet.

Härligt seg äppelpaj

5 juli 2018
: 12
: Lätt

Pajen är godast dagen efter när den fått stelna till och bli lite seg

Det här behöver du

  • 1 ägg
  • 2dl socker
  • 100 gram smält smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½-1 msk kanel efter smak
  • ½-1 dl socker/gärna rörsocker (Hur mycket socker du använder beror på hursyrliga äpplena är)
  • 2-3 äpplen
  • Smord bröad form

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C
Rör ihop ingredienserna med en sked.
Tryck ut degen i en smord och bröad pajform
Hacka äpplena i små bitar och rör ihop med socker och kanel.
Lägge äppelbitarna ovanpå pajdegen
Grädda i ugnen i 40-50 min.
Låt pajen bli kall.
Servera med glass eller vaniljsås.


Related Posts

nektarinpaj

nektarinpaj

Det här behöver du Pajdeg Fyllning Gör så här Sätt ugnen på 200 grader.Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en springform eller pajform med hjälp av ett slätt glas.Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 min. Kärna ur nektarinerna och skär dem i […]

Äppelträd

Äppelträd

Mika ville ha äpplen och det måste jag hålla med om att de tillhör ju en trädgård.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *