Stekta rödbetshjärtan med ädelost och bacon
3 februari 2018
: Många
: Lätt
Rödbetshjärtan med ädelostkräm och baconchips, perfekta som plockmat. 250 g färdiga förkokta rödbetor som du skivar och delar till munsbitar. Jag använde pepparkakshjärtan för lagom storlek (inte ”No waste” matlagning).
Det här behöver du
- 1 tsk olivolja
- havssalt
- 150 g ädelost
- 6 msk crème fraiche
- 1 pkt bacon
- gräslök, till garnering
Gör så här
- Mixa ihop ädelost och crème fraiche till en kräm.
- Fyll en spritspåse och kyl krämen.
- Skär baconskivorna i tunna strimlor och stek knapriga i het stekpanna under omrörning.
- Låt rinna av på hushållspapper.
- När de svalnat ska de kännas som knapriga chips.
- Skär rödbetorna i halvcentimetertjocka skivor, som du sedan skär till munsbitsstora bitar.
- Häll en tsk olivolja i stekpannan.
- Stek och salta med havssalt
- Låt rödbetorna svalna ordentligt (annars smälter ostkrämen och rinner)
- Toppa med ädelostkräm och bacon.
- Garnera med gräslök.

