Stekta rödbetshjärtan med ädelost och bacon

Stekta rödbetshjärtan med ädelost och bacon
This recipe has no ratings just yet.

Stekta rödbetshjärtan med ädelost och bacon

3 februari 2018
: Många
: Lätt

Rödbetshjärtan med ädelostkräm och baconchips, perfekta som plockmat. 250 g färdiga förkokta rödbetor som du skivar och delar till munsbitar. Jag använde pepparkakshjärtan för lagom storlek (inte ”No waste” matlagning).

Det här behöver du

  • 1 tsk olivolja
  • havssalt
  • 150 g ädelost
  • 6 msk crème fraiche
  • 1 pkt bacon
  • gräslök, till garnering

Gör så här

  1. Mixa ihop ädelost och crème fraiche till en kräm.
  2. Fyll en spritspåse och kyl krämen.
  3. Skär baconskivorna i tunna strimlor och stek knapriga i het stekpanna under omrörning.
  4. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. När de svalnat ska de kännas som knapriga chips.
  6. Skär rödbetorna i halvcentimetertjocka skivor, som du sedan skär till munsbitsstora bitar.
  7. Häll en tsk olivolja i stekpannan.
  8. Stek och salta med havssalt
  9. Låt rödbetorna svalna ordentligt (annars smälter ostkrämen och rinner)
  10. Toppa med ädelostkräm och bacon.
  11. Garnera med gräslök.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *