kasslerpaj
13 augusti 2017
: 8
: 20 min
: 55 min
: 1 hr 30 min
: Medium
Ibland hittar man kassler på extrapris, och då är det annars 70-talsmat med ananas eller Heinz chilisås som dyker upp i huvudet. Det här känns lite fräschare.
Det här behöver du
Pajdeg
- 210 gr vetemjöl
- 100 gr smör
- 1 äggula
- 1 msk olja
- 3msk vatten
Fyllning
- 500 gr kassler
- 200 gr brocolli
- 1 burk majs
- ½ tsk svartpeppar
- 200 gr riven ost
Äggstanning
- 4st ägg
- 2 dl gräddfil
- 1½ dl mjölk
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°
- Ta fram smöret och låt det stå framme en stund
- Lägg samtliga ingredienser till pajdegen i en bunke och knåda ihop degen.
- Tryck ut degen i en form var noga med att den inte blir tjock i skarven mellan kant och botten.
- Lägg i hälften av kasslern
- Lägg i majs och brocolli
- Lägg på resten av kasslern
- Vispa ihop äggstanningen och häll den i formen, det gör inget om den går över pajskalet.
- Grädda i mitten av ugnen i 55 min (Efter ca 40 minuter kan du täcka den med folie för att den inte ska få för mycket färg)
- Låt pajen vila i 10-15 min innan servering.