Kasslerpaj

Kasslerpaj
This recipe has no ratings just yet.

kasslerpaj

13 augusti 2017
: 8
: 20 min
: 55 min
: 1 hr 30 min
: Medium

Ibland hittar man kassler på extrapris, och då är det annars 70-talsmat med ananas eller Heinz chilisås som dyker upp i huvudet. Det här känns lite fräschare.

Det här behöver du

Pajdeg

  • 210 gr vetemjöl
  • 100 gr smör
  • 1 äggula
  • 1 msk olja
  • 3msk vatten

Fyllning

  • 500 gr kassler
  • 200 gr brocolli
  • 1 burk majs
  • ½ tsk svartpeppar
  • 200 gr riven ost

Äggstanning

  • 4st ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 1½ dl mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Ta fram smöret och låt det stå framme en stund
  3. Lägg samtliga ingredienser till pajdegen i en bunke och knåda ihop degen.
  4. Tryck ut degen i en form var noga med att den inte blir tjock i skarven mellan kant och botten.
  5. Lägg i hälften av kasslern
  6. Lägg i majs och brocolli
  7. Lägg på resten av kasslern
  8. Vispa ihop äggstanningen och häll den i formen, det gör inget om den går över pajskalet.
  9. Grädda i mitten av ugnen i 55 min (Efter ca 40 minuter kan du täcka den med folie för att den inte ska få för mycket färg)
  10. Låt pajen vila i 10-15 min innan servering.


Related Posts

Tacopaj

Tacopaj

Perfekt när man har rester över efter tacomiddag. Då har man bara i resterna istället för fyllningen

Äppelpajsfyllning

Äppelpajsfyllning

En amerikansk äppelpajsfyllning som är galet god. Gillar du McDs fyllning? Den här är lite kryddigare och lite godare!



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *