Tacopaj

Tacopaj
This recipe has no ratings just yet.

Tacopaj

13 augusti 2017
: 8
: Medium

Perfekt när man har rester över efter tacomiddag. Då har man bara i resterna istället för fyllningen

Det här behöver du

Pajdeg

  • 210 gr vetemjöl
  • 100 gr smör
  • 1 äggula
  • 1 msk olja
  • 3msk vatten

Fyllning

  • 2 påsar tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 500 gr köttfärs
  • 100 gr tomat
  • 100 gr paprika
  • 1 burk majs

Äggstanning

  • 4st ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 1½ dl
  • mjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Ta fram smöret och låt det stå framme en stund
  3. Lägg samtliga ingredienser till pajdegen i en bunke och knåda ihop degen.
  4. Tryck ut degen i en form var noga med att den inte blir tjock i skarven mellan kant och botten.
  5. Stek köttfärsen med tacokryddorna och 1 dl vatten
  6. Hacka tomat och paprika (Spar några skivor av paprikan för dekoration)
  7. Blanda köttfärs, tomat, paprika och majs
  8. Lägg i pajskalet
  9. Vispa ihop äggstanningen och häll den i formen, det gör inget om den går över pajskalet.
  10. Grädda i mitten av ugnen i 55 min (Efter ca 40 minuter kan du täcka den med folie för att den inte ska få för mycket färg

Related Posts

Kasslerpaj

Kasslerpaj

Ibland hittar man kassler på extrapris, och då är det annars 70-talsmat med ananas eller Heinz chilisås som dyker upp i huvudet. Det här känns lite fräschare.

Helstekt rostbiff med päroncouscous och Crema di balsamico

Helstekt rostbiff med päroncouscous och Crema di balsamico

Det här behöver du Gör så här Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra köttet. Bryn i en stekpanna med olja till fin yta.Lägg i en ugnsform och stek mitt i ugnen ca 30 min. Använd gärna stektermometer, köttet är perfekt vid 57°. Låt köttet […]



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *