Helstekt rostbiff med päroncouscous och Crema di balsamico
snabbt och enkelt
Det här behöver du
- 800 gr rostbiff i bit
- Salt och peppar
- 3 dl couscous
- 3 dl vatten
- ½ tsk salt
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 300 gr tomat (Två stora tomater)
- 1 st purjolök
- 2 st päron
- 1 msk Citronsaft
- Crema di balsamico
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra köttet. Bryn i en stekpanna med olja till fin yta.
Lägg i en ugnsform och stek mitt i ugnen ca 30 min. Använd gärna stektermometer, köttet är perfekt vid 57°. Låt köttet vila innan det skärs upp.
Koka upp vatten tillsammans med buljongtärningen och salt
Finhacka tomat, purjolök och päron blanda med citronsaft.
Blanda ihop couscousen med hacket.
Lägg upp couscous och kött
Ringla Crema di balsamico över anrättningen.