Entrecôte med fransk sparris- & potatissallad.
Lite lyxmat, köp Entrecôte på bit så blir det både bättre och billigare.
Det här behöver du
- 1 kg färskpotatis
- 500 g grön sparris
- 1 st rödlök, finhackad
- 3 msk dill, hackad
- Dressing:
- 1,5 msk gravelij senap
- 2,5 msk pressad citron
- 1,5 msk vatten
- 1,5 dl kallpressad rapsolja
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
Dressing
Vispa ihop senap, citron och vatten.
Vispa sist i oljan, lite i taget.
Smaka av med salt och peppar.
Övrigt
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Låt den ånga av och skär den i mindre bitar.
Rör ihop potatisoch dressingen.
Snäpp av den nedre grova delen på sparrisen.
Torr stek sen sparrisen i torr panna med lite havssalt, avsluta stekningendroppa påen gnutta olja.
Dela sparrisen i mindre bitar.
Lägg undan lite dill för dekoration på toppen
Blanda försiktigt potatis, sparris, lök och dill.
Byt gärna till en ren skål och toppa med den sparade dillen.

