Äppelpajsfyllning

Äppelpajsfyllning
This recipe has no ratings just yet.

Äppelpajsfyllning

10 september 2017
: 12
: 45 min
: 15 min
: 1 hr
: Medel

En amerikansk äppelpajsfyllning som är galet god. Gillar du McDs fyllning? Den här är lite kryddigare och lite godare!

Det här behöver du

  • 1½ liter tärnade äpplen
  • 4 msk citronsaft
  • 2½ dl socker, beroende på äpples söthet, efter smak
  • 4 matskedar majsena
  • 1 tsk muskotnöt
  • 2 tsk kanel, till din smak
  • 5 dl äppelmust

Gör så här

Stänk citronsaft över äpplena i en gryta.
Blanda nästa fyra ingredienser och blanda sedan ner i de tärnade äpplena.
Blanda väl.
Lägg till mycket varm must (micra i 2 minuter) koka, rör om hela tiden tills det tjocknar.
Ta bort från värme och kyl ner.Gör den pajdeg du gillar och fyll pajformen täck med deglock
baka pajen enligt deg recept längst ner i ugnen i 10 minuter innan du flyttar upp formen till mitten där den får gå klart i ytterligare ca 20 min.(Pajen är klar när det bubblar om äppelfyllningen).


Related Posts

Kasslerpaj

Kasslerpaj

Ibland hittar man kassler på extrapris, och då är det annars 70-talsmat med ananas eller Heinz chilisås som dyker upp i huvudet. Det här känns lite fräschare.

Tacopaj

Tacopaj

Perfekt när man har rester över efter tacomiddag. Då har man bara i resterna istället för fyllningen



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *